Succeshistorie

Flemming Junge

Stilhed i pelseriet og ekstremt få fejl

Hos minkavler Flemming Junge har der i den seneste sæson været begejstring for den nye Jasopels MasterCut, der har vist sig at være en lydsvag og stabil pelsningsløsning med lille fejlprocent

Det var på ingen måde kærlighed ved første blik for Rene Melgaard Kristensen, som i den seneste sæson har stået ved Jasopels MasterCut i pelseriet hos minkavler Flemming Junge.

– Jeg har pelset mink i 17 år og havde de første par dage svært ved at vænne mig til MasterCut`en. Efter nogle justeringer, så har den kørt virkelig godt, fortæller Rene Melgaard Kristensen.

I pelseriet pelses ca. 60.000 mink, heraf de 20.000 er af egen avl, hvor de resterende 40.000 pelses for andre avlere.

– Lige i starten kan maskinen se lidt uoverskuelig ud, men den er faktisk ukompliceret og rarere at stå ved. Samtidig er den nem at finjustere, hvis jeg har brug for det. Den er også meget støjsvag, konstaterer Rene Melgaard Kristensen.

Det lave støjniveau skyldes primært brugen af elmotorer i stedet for luftmotorer.

Få fejl og stor fleksibilitet

Minkavler Flemming Junge står selv primært ved tanemaskinen og har dermed fingrene i det arbejde, som MasterCut`en har leveret.

– Vi ser kun ganske få fejl. Efter justeringer i de første dage har det kørt rigtig godt. Vi kører nok gennemsnitlig 2.500 skind på en dag og det er ikke hver dag, at et skind mangler et ben eller har en fejl, vurderer Flemming Junge.

Han har ligeledes bemærket, at MasterCut er nem at stille om fra hanner til tæver. En af fordelene for ham som arbejdsgiver er ligeledes, at den er forholdsvis ukompliceret at sætte folk på.

– I forhold til tidligere sparer vi en mand, fordi vi nu bruger MasterCut`en. Vi har roteret blandt medarbejderne, så fire til fem medarbejdere har stået ved den. Og det kan vi, fordi det har været så nemt at sætte sig ”ind” i maskinen. Og det gør mig mindre sårbar som arbejdsgiver i kraft af at andre også kan køre med den, vurderer Flemming Junge.

Opgradering af Jasopels Tanemaskine Maxi Stretch

Til den nye sæson blev Jasopels Maxi Stretch opgraderet med det nye stærkere og skånsomme greb og stræk.

– Med opgraderingen strækker maskinen skindet meget bedre og den giver færre skader. Vi havde lige i starten den for højt oppe ved tæverne, men lige så snart vi fik justeret den ind, så var der ingen problemer, fortæller Flemming Junge.

Han har ikke konkret tal på effekten af opgraderingen, da det er forskelligt fra skind til skind.

– Der er ingen tvivl om at maskinen strækker skindene bedre. Den er opbygget, så den ekspanderer til sidst og det bliver det meget strammere af. Tidligere kunne skindene godt tørre op på siderne – det sker ikke her. Det er en af de helt store plusser, siger Flemming Junge.

Han vurderer, at det hos hannerne giver fra to til tre centimeter i længden og hos tæverne halvanden til to centimeter.