Succeshistorie

Ejgil Markussen

Ejgil Markussen har med en Jasopels Fodermaskine 950 fået større kapacitet, bedre ergonomi og mere power til det daglige arbejde. I efteråret fik Ejgil Markussen en ny Jasopels Fodermaskine 950 med omrører og Jasopels Farmassist. Det er en investering, der har kastet mange fordele af sig.

Ejgil Markussen har med en Jasopels Fodermaskine 950 fået større kapacitet, bedre ergonomi og mere power til det daglige arbejde. I efteråret fik Ejgil Markussen en ny Jasopels Fodermaskine 950 med omrører og Jasopels Farmassist. Det er en investering, der har kastet mange fordele af sig.

– Jeg har 2.550 tæver på farmen og med omrører og den høje kapacitet på fodermaskinen kan jeg tanke to gange færre, når der er pres på. Samtidig er vognen 4-hjuls trukket med mere power, for- tæller han.

Selvom den nye fodermaskine er større på alle leder, er skiftet gået uden problemer.

– Jeg er lidt overrasket over, at den er så nem at komme rundt med, især oppe i en lukket hal med lidt plads for enden. Samtidig er den nem at holde ren, vurderer Ejgil Markussen. Ikke flere foderklatter En ny funktion på fodermaskinen lader pumpen køre baglæns, når den kommer ned til enden af en række i standard portionering.
– Fodermaskinen lægger ikke en foderklat oppe i spildbakken eller på jorden, og det er en rigtig god funktion. Vi har prøvet at have en anden fodermaskine, hvor man skal tømme kassen hele ti- den. Så det her er den rigtige løsning, vurderer Ejgil Markussen.

Ved at pumpen kører baglæns, står slangen uden tryk og derfor kommer der ingen spild.

– En anden tilføjelse er en ny og mindre studs. Den gør det nem- mere at få en lille klat til at ligge og få den korrekte dosering. Spe- cielt hos hvalpene er du fri for at skulle lave afskrab bagefter, sige

Ejgil Markussen.
Han vurderer også, at den præcise dosering gør det nemmere at flushe minken. Ergonomisk armstøtte letter ryggen Ejgil Markussen og en medhjælper fodrer to gange daglig, undtaget i vækstperioden hvor der fodres 4 gange daglig. Her er det en hjælp med den ergonomisk armstøtte.

– Man sidder generelt godt på Jasopels Fodermaskinen 950. Og på betongange og jævne gange, så kører det bare derudaf, siger Ejgil Markussen.

Tidligere har han ofte haft ondt i armen på grund af arbejdsstil- lingen ved fodring.

– Jeg kan klart mærke en lettelse i armen i forhold til tidligere, hvor man skulle sidde og holde i slangen hele tiden. De andre fodermaskiner har altid givet mig ondt i armen, men den her er ikke nær så streng at køre med, fordi jeg får hjælp med armstøtten. Den gør en forskel, fastslår Ejgil Markussen.

Relaterede produkter

  • Varenummer (SKU): 32100077

    Jasopels MasterSkin