Succeshistorie

Lars Christian Studsholt

Minkavler Lars Christian Studsholt driver en minkfarm med 10.000 tæver og pelser for sig selv og for faderen, i alt ca. 65.000 mink.

Minkavler Lars Christian Studsholt driver en minkfarm med 10.000 tæver og pelser for sig selv og for faderen, i alt ca. 65.000 mink.
– Til denne sæson fik vi JASOPELS MasterCut på prøve og har været rigtig godt tilfreds på alle områder. Vi har kunnet pelse 1.800 mink om dagen fra kl. 7 til 17, med meget lav fejlprocent og stor driftssikkerhed, fortæller Lars Christian Studsholt. Han er således så begejstret, at han allerede har bestilt to nye MasterCut til levering inden næste sæson.
– Mandskabsmæssig har vi kunnet spare en halv til en hel mand allerede i denne sæson. Og så er det samtidigt meget mindre fysisk krævende at stå ved en MasterCut end, som tidligere, ved rygkrogen, der er meget hårdere for operatøren, vurderer Lars Christian Studsholt.

Kvalitet frem for kvantitet

Det vigtigste for Lars Christian Studsholt er ikke mængden, men antallet af hele skind uden fejl, der kan laves i timen.

– Her er MasterCutten rigtig god, fordi den kan levere arbejdet med en god hastighed. Og så er det en meget stor fordel, at den ernem at bruge.
– Vi har en del udlændinge til at hjælpe os. Her er MasterCut nem at lære, så nye medarbejdere også kan levere et godt stykke arbejde, siger Lars Christian Studsholt. To medarbejdere var på kursus inden sæsonen gik i gang.
– I flålinjen har vi 20 intensive dage, hvor vi skal lære maskinen at kende og hurtigt få det til at køre optimalt, derfor var vi allerede ved sæsonens begyndelse godt i gang, da en dansk og en ru-mænsk medarbejder havde været på kursus, forklarer for Lars Christian Studsholt.

Ro og stabilitet i pelseriet
Tendensen med stadig større mink har tidligere givet udfordringer i pelseriet.
– Minkene er blevet enormt store og de gamle maskiner har sværere ved at håndtere de store mink, ligesom store skind kræver mere fysik. Her er MasterCut en rigtig god løsning, der kan håndtere de store skind, siger Lars Christian Studsholt.

Samtidig er der blevet en del mere stille i pelseriet med Master- Cut.

– Maskinen er næsten lydløs. I år har folk kunnet tale sammen ved maskinen, det har vi ikke kunnet ved tidligere maskiner, fordi de støjede for meget. Samtidig sparer vi også strøm. Vi er gået fra at bruge to kompressorer til kun at bruge en.
– Men frem for alt har vi fået en stabil, driftssikker maskine, der bare har kørt i sæsonen, fremhæver Lars Christian Studsholt.